På gång i Livsmedelssverige

Cleaning Innovation temadag 18 oktober

Hygienarbetet är oerhört viktigt i flera branscher, inte minst i livsmedelsbranschen för att säkerställa produktionen av hållbara och säkra livsmedel eller i sjukvården för att minimera spridningen av sjukdomar. I år äger testbädden Cleaning Innovations årliga temadag rum den 18 oktober på Svenska Mässan i Göteborg. Temadagen är en del i ett satellitevent till samtidigt…
Läs mer

Emma Rung, ny vd på Krav

Emma Rung tillträder tjänsten som vd på KRAV den 22 augusti. I pressmeddelandet kan vi läsa ”Hennes uppdrag är att öka synligheten och efterfrågan på KRAV-märkt. KRAV ska ta ökad plats i samhällsdebatten, bli relevant för fler och vara en tydlig röst för ökad hållbar konsumtion. Emma kommer senast från flera ledande positioner i Regeringskansliet.”…
Läs mer

Få ut en produkt eller tjänst på marknaden!

MatLust och Omtag Nu har tagit fram ett innovationsprogram som ska hjälpa mindre företag att snabbare komma framåt med sin produkt/tjänst och mejsla fram det som är unikt och säljbart på marknaden. På matlust.eu kan du se vad de olika träffarna behandlar samt göra en intresseanmälan: Innovationsprogram 2022 – MatLust

Ny kommunikations- och näringspolitisk chef på Livsmedelsföretagen

Jimmy Sandell tillträder den 1 juni som kommunikations- och näringspolitisk chef på Livsmedelsföretagen.  Här kan du läsa mer: Jimmy Sandell ny kommunikations- och näringspolitisk chef på Livsmedelsföretagen – Livsmedelsföretagen (livsmedelsforetagen.se)

Livsmedelsföretagen: Så förbättrade Saltå Kvarn resultatet med hjälp av Produktionslyftet

Produktionslyftet arbetar för att stärka företagens förmåga att förbättra sin konkurrenskraft och förnya sig. Under ett webbinarium den 13 maj berättade Saltå Kvarn hur de Produktionslyftets hjälp förbättrade sitt resultat med motsvarande 1% av omsättningen år 2020. På Livsmedelsföretagens hemsida kan du se inspelningen: Video: Så förbättrade Saltå Kvarn resultatet med hjälp av Produktionslyftet – Livsmedelsföretagen…
Läs mer

AGFO Talks – Mat utan bonde – bra på Mars, men vad blir konsekvenserna på jorden?

Agfo Talks den 17 juni handlar om begreppet ”farm-free-food”, det vill säga mat producerad i bioreaktorer frånkopplad livsmedelsproduktionen. Eventet innehåller trendspaning, panelsamtal, nätverksmingel och frukost. Antal platser på eventet är begränsade. Medlemmar i Agfo bjuds in till att delta online. Möjlighet finns att se den inspelade versionen i efterhand. Mer information och anmälan hittar du…
Läs mer

Ny studie: Hållbarhet är viktigaste konkurrensmedlet

Livsmedel i Fokus skriver om den nya enkätundersökning som Livsmedelsakademin, Packbridge och Krinova har gjort med 27 företag i Skåne. I undersökningen framgår det att små och medelstora livsmedelsföretag tror att hållbarhetsarbete är deras starkaste konkurrenskraft. Här kan du läsa hela Livsmedel i Fokus artikel:  Ny studie: Hållbarhet är viktigaste konkurrensmedlet – Livsmedel i fokus

Smaka på Värmland 24-25 september

I september är det dags för årets upplaga av Smaka på Värmland. Här bjuds besökare på fantastiska matupplevelser från ursprungliga råvaror till nyskapande gastronomiska mathantverk. Bland utställarna möter du allt från stora till mindre matproducenter. Matfestivalen som arrangeras för 12:e året i rad har kommit att bli ett av Sveriges mest populära matevenemang. Smakresan är…
Läs mer

Artikel: Krisen kan öppna ett fönster för lokala livsmedel

Livsmedel i fokus har skrivit en artikel om att krisen kan öppna ett fönster för lokala livsmedel. Citat:  ”Pandemin och kriget i Ukraina har visat hur sårbara de globala försörjningskedjorna för våra livsmedel är. – Det har öppnat ett fönster som vi måste utnyttja för att skala upp vår lokala livsmedelsproduktion, säger Per Hilletofth, professor…
Läs mer

Tävla om att skapa Värmlands nya landskapsmåltid!

Länsstyrelsen Värmland i samarbete med Nifa och Visit Värmland bjuder in till tävling om Värmlands nya landskapsmåltid. Finalen äger rum i Residenset i augusti och den vinnande måltiden representerar Värmlands landskap vid evenemanget ”Stockholm – European Capital of Gastronomy 2023”. Fram till den 17 juni kan du lämna in förslag till måltider. På hemsidan för…
Läs mer