På gång i Livsmedelssverige

Tips! Stockholms Landsbygdskonferens – med mat-innovationer på scen

Region Stockholm vill passa på att bjuda in till sin landsbygdskonferens den 4 oktober kl 9-15. Konferensen arrangeras tillsammans med MatLust och det blir mycket exempel på innovationer från livsmedelsbranschen på scen. Här hittar du mer information och länk till anmälan: https://www.sll.se/verksamhet/Regional-utveckling/Kalender-Regional-utveckling/2019/10/region-stockholms-landsbygdskonferens/

TIPS! Program för forskare att driva kommersialisering av idéer inom matområdet

En ny möjlighet för forskare och ingenjörer att driva kommersialisering av sina idéer inom matområdet är Entrepreneurial Scientist & Engineer Fellowship Program The Purple Orange Ventures Entrepreneurial Scientist & Engineer Fellowship program provides grant money and mentorship for scientists and engineers to explore startup ideas leveraging science and deep tech to create or support the…
Läs mer

IPCC:s rapport aug 2019 – om klimatet och marken

  FN:s klimatpanel IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) har släppt en rapport om klimatet och marken. 170 forskare från 52 länder har arbetat med rapporten i två år. Rapporten når du här: https://www.ipcc.ch/site/assets/uploads/2019/08/4.-SPM_Approved_Microsite_FINAL.pdf  

TIPS! Business Sweden bjuder in till exportutbildning – e-handel med fokus på livsmedelsexport

Livsmedelsföretag erbjuds en dags kostnadsfri utbildning via Try Swedish programmet. Under dagen presenteras hur man på bästa sätt kan förbereda sig inför en internationell satsning av sin e-handel med särskilt fokus på livsmedelsexport. Allt ifrån rent exporttekniska frågor såsom produktkrav, tull- och momsregler, dokumenthantering och legala krav till ren marknadspraxis, lokala preferenser och beteendemönster gås igenom.…
Läs mer

AGFOs tips – rapporterna du vill läsa i sommar!

Sommaren är här och med den tid för läsning. Låt oss presentera ett alternativ till deckaren – rapporter om allt spännande som sker inom framtidens matsystem. Här är de bästa rapporterna just nu. Du hittar dem HÄR

Mintel Food and Drink Trends 2019

Mintel is excited to introduce three forward-looking trends that our analysts predict will lead the momentum of food and drink innovations worldwide in the months and years ahead. The new trends build upon our previous Global Food and Drink Trend predictions, announced annually since 2015, that have identified the importance of craftsmanship, formulation opportunities with…
Läs mer

Visit Sweden – Måltidstrender 2019

Att förstå vad som händer i omvärlden, och vad som påverkar och kommer att påverka matarenan i Sverige och resten av världen framöver, är en förutsättning för hur vi i Sverige långsiktigt ska lyckas med vår kommunikation och våra erbjudanden till internationella besökare. Läs rapporten som ligger HÄR    

FOOD & FRIENDS MATRAPPORT 2019

I Språkrådets senaste nyordslista fångades tidsandan bland annat av ordet ”flygskam”, som definierades som känslan av att flygresor är förkastligt ur miljöhänsyn. Årets upplaga av Matrapporten, den åttonde i ordningen, noterar en rad nya företeelser i behov av nya begrepp. Här är en lista med förslag på ord, både egna samt inlånade. Food & Friends…
Läs mer

ICA Framtidsrapport 2019

ICAs framtidsrapport 2019 försöker definiera de tre viktigaste hälsofrågorna som Sverige står inför. Efter omfattande research och en stor mängd intervjuer med forskare och experter pekar ICA nu ut hälsoklyftorna, stressen och bakterierna som de tre viktigaste framtidsfrågorna inom hälsa. Du hittar rapporten och kan läsa mer om framtidens hälsoutmaningar och hälsomöjligheter HÄR

Stöd i att gå från linjär till cirkulär affärsmodell

I projektet C-voucher kan små och medelstora företag, bl a inom livsmedelsområdet, söka stöd i två olika program för att utveckla en cirkulär affärsmodell. Ansökan är öppen aug-okt 2019 för det lilla programmet och okt-dec 2019 för det stora programmet. Se informationspresentation HÄR