Livsmedelsföretagen- Om märkning av livsmedel
Relevant lagstiftning och vägledningar från myndigheterna samt tolkningar och tips.
Fiskbranschens Riksförbund- Om märkning
Vägledning till de krav som ställs på olika typer av sjömatsprodukter. I de fall lagstiftningen är tolkad är det gjort i samråd med andra svenska och Europeiska branschorganisationer.
EU-kommissionens Databas- Om aromer och tillsatser
The two separate databases can serve as tools to inform about food additives and flavourings approved for use in food in the EU and their conditions of use.
EU-kommissionen – Ekologisk odling
På kommissionens hemsida har man samlat relevant information och länkar till lagstiftning, ekologisk produktion, distribution och marknadsföring, guide till EU-loggans utförande mm. All information är på engelska.
Livsmedelsverket- Om märkning av livsmedel
Livsmedelsförpackningar ska vara märkta med ett antal obligatoriska uppgifter. Det finns regler för hur livsmedelsförpackningar ska vara märkta. De flesta märkningsregler är gemensamma inom hela EU.
EU-kommissionen – Sökverktyg för Närings- och hälsopåståenden
På kommissionens hemsida har man skapat ett sökverktyg för hälsopåståenden och länkar till näringspåståenden och annan relevant information kopplat till denna lagstiftning inom EU. All information är på engelska.
Livsmedelsverket- Om aromer, tillsatser och enzymer
Aromer och livsmedelsenzymer ska liksom livsmedelstillsatser genomgå en säkerhetsbedömning innan de blir tillåtna att använda i livsmedel.