På gång i Livsmedelssverige

Bidrag till små och medelstora företag för kapacitetsuppbyggnad inom cybersäkerhet

MSB:s utlysning för ansökan av utvecklingsbidrag för projekt som kan bidra till att stärka stärka Sveriges kapacitet och infrastruktur inom cybersäkerhet och beredskap. Utlysningen riktar sig till små och medelstora företag i Sverige. Både leverantörer och behovsägare kan söka bidrag.  Totalt omfattar utlysningen 23 miljoner kronor och kommer att fördelas i form av bidrag på maximalt…
Läs mer

Webbinarium om ledarksap och kultur

Matlust Utvecklingsnod och Beras International bjuder tillsammans in till ett webbinarium kring att uppdraget för kostenheter och offentliga måltider förutom att servera god och näringsrik mat nu även har en nyckelroll i omställningen till en mer hållbar livsmedelproduktion och -konsumtion. När: 7 november kl 15.00-17.00 Var: Digitalt Webbinariet är kostnadsfritt och är en del av…
Läs mer

Svensk Fjällröding

I Krokoms kommun i Jämtland ligger Landösjön. Där har Hushållningssällskapet Västernorrlands helägda dotterbolag Svensk Fjällröding sin fiskodling av röding. I anslutning till sjön finns även deras moderna slakteri. Landösjön har perfekta förutsättningar odling av röding med hög kvalitet och smak. På Hushållningssällskapet Västernorrlands hemsida kan du läsa mer om Svensk Fjällröding och deras fiskodling av…
Läs mer

Livsmedelspriset 2024 går till Mylla

Den innovativa plattformen Mylla är vinnare av årets upplaga av Livsmedelspriset. Priset delades ut för 60:e året i rad av Livsmedel i Fokus under årets upplaga av Livsmedelsdagarna som hölls i mitten av september i Tylösand. Vinnarmotivering lyder ”Med sitt revolutionerande tänk säkerställer Mylla en hållbar svensk livsmedelsproduktion, ökad konkurrenskraft och sätter småskaliga producenter i…
Läs mer

En hållbar affärsmodell för ökat utbud av ursprungsmärkta livsmedel

  I projektet ”En hållbar affärsmodell för ökat utbud och tillgänglighet av ursprungsmärkta livsmedel – främjar livsmedelsföretag och konsumenter i fyra län” samarbetar de fyra regionala producentorganisationerna Nifa/Värmland, Lokalproducerat i Väst, Smaka på Västmanland och Östgötamat för att formulera och testa affärsmodeller för hur livsmedelsföretag och -producenter kan stärka sin konkurrenskraft och möta en ökad…
Läs mer

Science Tasting – en lunchföreläsning om mat och smak

Hur uppfattar vi doft och smak från mat och dryck och vilken roll spelar de för livskvaliteten? Det kommer forskaren Johan Lundström och journalisten Per Styregård att hjälpa dig att utforska genom ”Science Tasting” av en tallrik med lokala råvaror framtagen av Äteriet Dalarna Science Park. Tid: 22 oktober, 12.00-13.00 Plats: Ljusgården, Dalarna Science Park…
Läs mer

Workshop: Äta bör man – annars dör man

Torsta bjuder in till en scenarioövning och workshop kring hur vi tillsammans kan öka beredskapen och försörjningsförmågan. Datum: 18 oktober Tid: kl 09.30-15.30 Anmälan görs till: landsbygdsutveckling@torsta.se    Save-the-date-Ata-bor-man-18-okt.-.pdf (torsta.se)

Nytt projekt för att optimera innovationsstöd för livsmedelsföretag

Tillväxtverket har beviljat ett nationellt projekt med målet att öka konkurrenskraften och innovationsförmågan genom att skapa ett innovationssystem med lokala som regionala och nationella funktioner. Projektet, som kallas NILLA (Nationellt Innovationsstödsystem Likvärdigt och Lättillgängligt för Alla), kommer att pågå under två år och drivs av organisationerna Krinova Incubator & Science Park, Innovatum Science Park och Swedish…
Läs mer

Konferens: Spot on Food 2024

Den 1-3 oktober är det dags för konferensen Spot on Food i Kristianstad. Konferensen, som organiseras av Krinova, har tema Resilient Systems. Under konferensen äger även innovationstävlingen Food Hack rum, du kan lyssna på en mängd olika föredrag, åka på en food trip och möta lantbrukare och mat- och dryckesproducenter. Klicka på länken för mer…
Läs mer

Nytt projekt ska stärka livsmedelsindustrin i Kalmar län

  IUC Kalmar län har tilldelats medel från Region Kalmar län och Tillväxtverket för projektet GODARE – för tallriken, kroppen och klotet.  Projektet har som mål att öka hållbarhet genom innovation och utveckling av växtbaserade alternativa proteiner genom att skapa förutsättningar för innovationer som möter marknadsmässiga behov. Projektet pågår till sista december 2027. Här kan…
Läs mer