Goda exempel

Tångkullan – Hälsa från havet

Tångkullan är ett litet familjeföretag med rötter i Dalarna och i Bohuslän som drivs av Anna och Tobias Wångmar tillsammans med Annas föräldrar och släktingar vars förfäder odlat växter och fiskat i generationer. När familjen ville förverkliga sin idé om att skapa livsmedel från havet för en hållbar livsstil kontaktade Anna Wångmar, som bor i Dalarna, David Levrén som är projektledare för Livsmedelsutveckling på Dalarna Science Park. Han visste precis vart hjälp fanns att få – hos SAMLA.

Ett par dagar senare befann sig Anna på en spännande konferens om Framtidens sjömat tillsammans med forskare och andra mataktörer som diskuterade hur denna nya bransch, med näring från havet, kan växa. LÄS HELA INTERVJUN HÄR

Intervju med Anneli Romany, fd verksamhetsledare på Nifa

Anneli Romany har jobbat som verksamhetsledare på Nifa, branschförening för värmländska mat- och dryckesföretag, och är den som utvecklat Nifas mycket uppskattade och verkningsfulla ettåriga program Hållbar affärsutveckling för matföretag som genomförts 2016-2017.
Under förra året var Anneli med i utvecklingen av projekt SAMLA – en viktig kugge som bidrog med sin erfarenhet och sin härliga energi in i arbetet. Nu väntar nytt jobb i Göteborg och nya utmaningar i en ny bransch varför vi vill passa på att be om ett axplock av hennes erfarenhet både som innovationsstödjare och som en del av SAMLAs uppbyggnad.