Aktuellt

INBJUDAN 20 APRIL 2021

Slutseminarie:
Värdet av SAMLA 20

SAMLA-projektet startade 2017 och nu är det dags att knyta ihop säcken och summera vår tid tillsammans. Under våra timmar tillsammans vill vi fokusera både på det vi skapat men också på det vi tar med oss in i den fortsatta verksamheten, SAMLA Sverige. 

Läs mer

INBJUDAN 11 NOVEMBER 2020

SAMLAs höstmöte 

Inbjudan och program är klart för SAMLAs höstmöte – det som många av er bara haft som en kalenderinbjudan sedan i våras! Mötet är nerkortat till 8:30-11:30 med många spännande aktiviteter och föreläsningar. Vi har försökt planera det så att det bli omväxlande kunskap, inspiration, gruppsamtal och grupparbeten.

Läs mer

INBJUDAN – 17 NOVEMBER 2020

Träff med ICA i Halland 

Är du ett livsmedelsförädlande företag i Halland som vill ha klivet i i dagligvaruhandel? Missa då inte möjligheten att vara med den 17 november då Hallands Matgille i samverkan med ICA och SAMLA Sverige arrangerar en träff där du som företagare har möjligheten att pitcha dina produkter för ICA-handlare från hela Halland. Hallands Matgille ger dig stöttning och hjälp med produktval och utformning av din pitch, så att du har alla förutsättningar att presentera dig och ditt hantverk på bästa sätt.

lÄS MER HÄR

PRENUMERERA PÅ
SAMLA SVERIGES  NYHETSBREV

Sverige visar vägen till framtidens livsmedelssystem. Tillsammans utvecklar vi en blomstrande näring som löser centrala samhällsutmaningar. Att SAMLAs gör skillnad! I vårt nyhetsbrev samlar vi goda exempel och presenterar omvärldsnyheter som är till nytta för dig som möter små och medelstora livsmedelsföretag i din region som vill växa.

Ja, jag vill prenumerera på SAMLAS Sveriges nyhetsbrev!
Inbjudan- 15 oktober 2020

Digital ”Speed Date” med ICA i Värmland

Den 15 oktober mellan klockan 14.00-15.00 finns det möjlighet att delta på ett möte med ICA butiker i Värmland för att presentera sina produkter. Mötet sker via Teamslänk. På mötet får du som producent chansen att presentera dina produkter (2 min per producent). Efter mötet kommer vi även förmedla kontaktuppgifter till de butiker som deltog. Om du vill vara så förberedd som möjligt innan mötet kan du redan nu läsa mer om hur man gör affärer med butik på denna sida:

TIps för leverantörer
inbjudan – 21 oktober 2020

Digital ”Speed Date” med ICA i Kronoberg

Välkommen att medverka i en digital ”Speed Date” mellan livsmedelsföretag och ICA-butiker i Kalmar och Kronobergs län där du erbjuds möjlighet att under några få minuter presentera dina produkter för ett antal butiker, med intresse för lokala varor. Samtliga ICA-butiker i de båda länen bjuds in via ICA centralt, vilket innebär att vi ännu inte vet vilka, eller hur många, butiker som deltar. 

Tips för leverantörer
inbjudan – 2 juni 2020

Trendseminarie inom livsmedel med Mintel

Välkommen till ett inspirerande trendseminarium med fokus på framtida möjligheter för små och medelstora livsmedelsföretag. Seminariet arrangeras av SAMLAs regionala partners, som anordnar egna lokala möten med sina företagsnätverk. Håll utkik och anmäl dig hos den stödaktör du har närmast dig. Välkommen!

Inbjudan – 22 april 2020

SAMLA Erfamöte

Istället för vackra Karlstad får vi glädjas åt att mötas i verktyget Zoom. Och vi har ett spännande program! På förmiddagen berättar ICA om sitt insiktsarbete och om hur man vill vara en del av framtiden hållbara matsystem. På eftermiddagen kommer Vinnova och berättar om sitt uppdrag att stärka innovationssystemet. Välkommen!

Läs mer här
inbjudan 23 april 2020

Framtidens hållbara måltider – hur får vi det att hända?

Att äta hållbart är en central fråga för planeten och vår hälsa. Aktuella miljörapporter visar att vi behöver ställa om till mer hållbar konsumtion – här och nu, det kan inte vänta.

Läs mer
program 23-24 oktober 2019

Framsynsmötet

Missa inte nästa Framsynsmöte på MatLust i Södertälje. Vi tittar närmare på MatLusts testbädd för innovativa, hållbara livsmedel och digitala lösningar. Dessutom blir vi inspirerade av bl.a Jens Heed på VIsit Sweden som berättar om Sverige som måltidsdestination, Mouris Eliya som driver företaget Il Forno Della Pita och Marie Gidlund som leder Sweden Food Arena.

VARMT VÄLKOMNA!

Läs mer
Inbjudan 3 september

Finansieringsseminarium

Behöver ditt företag pengar för att växa hållbart? Sitter ni på idéer som ni vill utveckla och som kan hjälpa företaget framåt? Missa inte tillfället att lära mer om finansiering av utvecklings- och innovationsprojekt, stöd som möjliggör er digitaliserings- eller automationsresa, finansiering som hjälper er att nå nya marknader och hur ni bäst förbereder er för att ta in externt kapital.

Läs mer
Inbjudan 5 april

Finansieringsseminarium

För att öka takten på ditt företagande. Behöver ditt företag pengar för att växa hållbart? Sitter ni på idéer som ni vill utveckla och som kan hjälpa företaget framåt? Extern finansiering kan vara den lösning ni söker!

Läs mer
SAMLA Sverige

Vår nya folder

SAMLA Sveriges visar vägen till framtidens livsmedelssystem. Vår målbild är resursoptimerad och enkel tillgång till kapital, kunskap och stödinfrastruktur för livsmedelsföretag, i och utanför sina egna geografiska områden.

Läs mer
Inbjudan 3-4 april

SAMLA ERFA möte

SAMLA Sverige samlas på CLUK på temat produktutveckling för framtida innovationer

Läs mer