På gång i Livsmedelssverige

Hållbar livsmedelsproduktion och ett robust samhälle

Ett tema under Science Week som äger rum den 31 januari till 1 februari är ”Hållbar livsmedelsproduktion och ett robust samhälle. Hur kan vi få en hållbar livsmedelsförsörjning under rådande klimatförändringar och kriser? Plats: Science Week, Södertälje Science Park eller digitalt Tid: 31 januari kl 12.00-14.00 Det är kostnadsfritt att delta. Här hittar du mer…
Läs mer

Det som inte går att ta på

  Det har visat sig att företag som vårdar och utvecklar sina immateriella tillgångar har högre lönsamhet. Matlust i samarbete med Advokatbyrån Gulliksson erbjuder den 12 december ett webbinarium och baskurs kring immateriella tillgångar. Immateriella tillgångar är till exempel en logotyp, ett patent, ett kundregister, avtal, affärsmetoder och expertkunskap. Enligt PRV ligger så mycket som…
Läs mer

Mörkölamm & MX Ranch vann Ät!Stockholm 2023

  Ät!Stockholm är en tävling för nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror. Under november delades priserna till vinnarna ut under ett livesänt event som arrangerades av Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm och Södertälje kommun genom MatLust Utvecklingsnod. Som vinnare av Ät!Stockholm 2023 får Mörkölamm & MX Ranch dels en check värd 10 000…
Läs mer

Nifa vann Årets Kooperativ Värmland

  Den 17 november gick årets näringslivsevenemang 100 grader Karlstad av stapeln. Nu har vi glädjen att meddela att vår samverkanspartner Nifa fick ta emot priset i den helt nya kategorin ”Årets kooperativ”.   Motiveringen löd: “Årets kooperativ förenar affärsnytta med medlemsnyttan i en kontext av det lokala. En kombination som bidrar till måluppfyllelse av agenda 2030.…
Läs mer

Process- och produktutveckling för livsmedelsföretag

  Vill du få inspiration och kunskap om hur du utvecklar och förbättrar livsmedelsprodukter och dina tillverkningsprocesser? Passa på att vara med på ett lärorikt event där Livsmedelsacceleratorn bland annat utforskar test- och labbverksamheten på RISE och hur den kan stödja innovation och tillväxt inom livsmedelssektorn.   När? Onsdag 31 januari 2024 Tid? Kl. 09.30 -15.30. Var? RISE Jordbruk…
Läs mer

Dalarna Talks

  Dalarna Talks är ett initiativ av Dalarna Science Park där du under 30 effektiva minuter möter intressanta gäster som pratar om det som är och det som kommer. Det går att delta online eller på plats. Den 14 december kommer bland andra Per Schlingmann som varit återkommande gäst och framtidsspanare under 2023 att delta. Denna…
Läs mer

Trendspaning – Framtidens matsystem

  I början av december presenterade forskningsinstitutet RISE en ny trendrapport, med fokus på framtidens matsystem. I rapporten har forskare och experter från RISE genomfört en omvärldsspaning för att ta reda på vad som väntar matsystemet runt hörnet på kort och lång sikt. I det timslånga trendseminariet, som du kan se i efterhand, presenteras trenderna och…
Läs mer

Livsmedelsföretagen lanserar Cajsa Warg-priset

  Trots svenskarnas stora intresse för mat och matlagning och alla kokböcker som ges ut varje år finns det inget folkligt pris för högkvalitativa kokböcker och deras författare. Det vill Livsmedelsföretagen ändra på! Därför instiftar de nu Cajsa Warg-priset – ett slags motsvarighet till övriga bokbranschens Augustpris. Vinnaren, som utses i november 2024, kommer att…
Läs mer

Tips! För dig som ska kommunicera ekologiskt

  Ska du marknadsföra eller kommunicera om ekologiska livsmedel i kommersiella sammanhang? Spana in kommunikationsguiden som Organic Sweden och Ekologiska Lantbrukarna med stöd från KRAV tagit fram! Här är det fritt fram att plocka upp budskap och formuleringar till annonser, förpackningar, webbplatsen och liknande. Organic Sweden är en plattform för alla aktörer på ekomarknaden som…
Läs mer

Åtta plattformar för innovation

  Nu finansierar Vinnova åtta innovationsplattformar för att skapa innovation på systemnivå, för ett hållbart och konkurrenskraftigt matsystem. Plattformarna ska exempelvis stärka den svenska värdekedjan för alternativa proteiner och utveckla de platser där konsumenter möter mat. Satsningen sker i samarbete med Tillväxtverket som nu kraftsamlar ihop med Vinnova. Arbetet utgår från åtta djärva och inspirerande…
Läs mer