Livsmedelsverket: Hur får vi hållbar produktion och konsumtion av livsmedel i Sverige?
Livsmedelsverket skriver i ett pressmeddelande att en grupp myndigheter har enats kring gemensamma målbilder för en mer hållbar produktion och konsumtion av livsmedel i Sverige. I ett av Miljömålsrådets sju programområden har man arbetat för ett hållbart livsmedelssystem. Den 31 maj presenterades målbilder och slutsatser vid ett seminarium. Förutom att stärkt samverkan och utveckling av gemensamma målbilder har man även sett över styrning och uppföljning av livsmedelssystemet i Sverige.
Medverkande myndigheter är Jordbruksverket, Naturvårdsverket, Folkhälsomyndigheten, Tillväxtverket, Länsstyrelserna, Kemikalieinspektionen, Havs- och vattenmyndigheten, Konsumentverket, Upphandlingsmyndigheten samt Vinnova. Drivansvarig för programområdet har Livsmedelsverket varit.
Du kan läsa mer i rapporten på Livsmedelsverkets hemsida: Syntesarbete för ett hållbart livsmedelssystem
Här kan du läsa om Sveriges miljömål: Miljömålsrådet – Sveriges miljömål