Matcha jobben – en webbtjänst utvecklad av Region Stockholm

Matcha jobben – en webbtjänst utvecklad av Region Stockholm

2020-07-03 Uncategorized 0

 

Ett verktyg för fler att lära av?

Under våren har Region Stockholm genomfört ett antal dialogmöten kring coronavirusets effekter på regionens arbetsmarknad och ekonomi och vad regionen kan göra för att underlätta situationen

I ljuset av detta och för att matcha olika behov har man nu lanserat webbtjänsten matchajobben.nu. Fyra regioner; Stockholm, Gotland, Sörmland och Östergötland är med, och tjänsten vänder sig till företag och organisationer som på olika sätt drabbats av coronavirusets effekter. Här kan företag som har arbetskraft tillgänglig lägga upp vad de kan erbjuda samtidigt som företag som istället behöver mer arbetskraft kan lägga upp sina behov.

Tjänsten är kostnadsfri och syftet är att företagen ska kunna hitta varandra och samverka i en tid med mycket speciella omständigheter med målsättningen att företag ska kunna hitta nya vägar till uppdrag eller kunna utbyta arbetskraft för att klara sig igenom den svåra kris som många just nu genomlider.

För att Region Stockholm ska kunna publicera information om ett företag på matchajobben.nu så måste företaget vara momsregistrerat, arbetsgivareregistrerat eller inneha F-skattsedel.

Affärer mellan parterna som matchas/hittas på matchajobben.nu avtalas mellan parterna själva.

HÄR hittar du tjänsten!