Dalarna är topp tre i landet på innovativa livsmedel
En rapport från Handelshögskolan i Jönköping och Sweden Food Arena konstaterar i en nationell jämförelse att innovationsgraden inom livsmedelssektorn i Dalarna är stark (topp 3!) och slår fast att innovationer inte bara ska tillskrivas storstadsområden utan att de sker där drivna eldsjälar finns.
– Det är otroligt roligt att den innovationskraft vi har inom livsmedelssektorn i Dalarna kommer så väl fram i rapporten, säger David Levrén, projektledare vid Dalarna Science Park i ett pressmeddelande. Vi ser att livsmedelsinnovationer generellt ofta drivs fram av entreprenörer som egentligen har sin bakgrund i andra branscher. Samarbeten mellan människor med olika kunskaper ger förutsättningar för att skapa något nytt. Resultatet i undersökningen visar också att län som har många eller stora livsmedelsproducenter inte nödvändigtvis behöver vara ett län som driver innovationsligan.
Flera företag som passerat Dalarna Science Park är idag framgångsrika livsmedelsproducenter vilket SVT Dalarna har uppmärksammat i ett par klipp som går att ta del av på deras hemsida via länkarna nedan.
Läs pressmeddelandet från Dalarna Science Park här https://www.mynewsdesk.com/se/dalarnasciencepark/pressreleases/dalarna-topp-tre-inom-livsmedelsinnovation-i-landet-3159092
Se klippen från SVT Dalarna här:
Linnéa Falkinger från Leksand tog fram nytt livsmedel av spillfrukt från Afrika | SVT Nyheter
Dalarna kan bli ledande på insektsmat – miljoner till regionalt projekt | SVT Nyheter