Ny innovationstävling söker idéer och koncept till livsmedelskedjan

Ny innovationstävling söker idéer och koncept till livsmedelskedjan

2021-03-17 Uncategorized 0

 

Innovationstävlingen Agtech Challenge är ett nytt fönster för unika uppfinningar i den gröna sektorn. Tävlingen, som arrangeras av Hushållningssällskapet och där Vreta Kluster gått in som partner, har nära en kvarts miljon kronor i prispengar.

– Det är spännande med innovation. Vi tror att tävlingskonceptet är ett sätt att sprida lantbrukets utmaningar till en bredare målgrupp. Säger Helene Oscarsson, kommunikations- och utvecklingsansvarig på Vreta Kluster.

Sitter du på en bra idé som kan utvecklas till ny och lönsam innovativ lantbruksteknik?
Då är tävlingen Agtech Challenge något för dig.
Den nya innovationstävlingen, som arrangeras av Hushållningssällskapet och har en prispott på 225 000 kronor med 150 000 kronor till vinnaren, har som syfte att utveckla nya koncept inom lantbruket, trädgårdsnäringen och rennäringen. Målet är att öka lönsamheten och hållbarheten i Sverige genom innovation och digital utveckling.

– Vreta Kluster, och därmed även Agtech 2030, är med som partners i tävlingen och vill gärna få med så många östgötska företag och personer som möjligt. Sen vill vi självklart att de allra bästa idéerna från hela Sverige kommer fram, säger Helene Oscarsson.

Vill du veta mer om innovationstävlingen Ahtech Challange klickar du HÄR för att komma vidare till deras sida.