På gång i Livsmedelssverige

Podd med fokus på närproducerat i norr

  Har du lyssnat på Nära Mat podden? Den lyfter goda exempel från landsbygdsföretag och vill inspirera till att fler ska ta klivet in i livsmedelsbranschen. Perfekt lyssning för dig som vill inspireras av kreativa producenter, drivna entreprenörer och anda landsbygdsföretagare i norr. Allt med fokus på företagsutveckling och närproducerad mat. Podden är en del…
Läs mer

MatLusts Innovationsprogram 2023

  Nu kan du anmäla ditt intresse för att delta i utvecklingsnoden MatLusts populära innovationsprogram. Ett program som hjälper mindre livsmedelsföretag att snabbare komma framåt med sin produkt eller tjänst och mejsla fram det som är unikt och säljbart på marknaden. Innovationsprogrammet startar i september och pågår i tre månader. Det bygger på ett antal fysiska…
Läs mer

Utbildning i Matgillemodellen

  Nu erbjuder Hallands matgille en utbildning i sitt arbetssätt, som de döpt till Matgillemodellen.  I utbildningen kommer du att få lära dig mer om modellen gällande positionering, hur du skapar attraktion för din plats och strategisk kommunikation – varvat med intressanta studiebesök hos lokala entreprenörer. Allt med maten som utgångspunkt. Hallands matgille erbjuder två…
Läs mer

Lunchseminarium om mat och mått för att fira världsmetrologidagen

  RISE bjuder in till ett kostnadsfritt digitalt lunchseminarium för att fira världsmetrologidagen. Temat i år är mätningar som stödjer det globala matsystemet. Under seminariet informerar forskare om vikten av bra mätningar för det globala matsystemet och hur dessa kan säkerställas globalt, om svenskars kosts miljöpåverkan och om mätmetoder för processtyrning inom livsmedelsindustrin. När: 22…
Läs mer

Workshop – Förpackningsdag för livsmedelsföretag

  Livsmedelsacceleratorn har samlat några av Sveriges främsta förpackningsexperter och bjuder in till en förpackningsdag för livsmedelsföretag. Dagen varvas med föreläsningar och coachning.  Anmäl dig senast den den 27 maj. När: 1 juni kl 09.00-16.00 (inkl lunch) Var: Frans Perssons väg 6, Göteborg På Livsmedelacceleratorns hemsida kan du läsa mer och anmäla dig: Inbjudan Förpackningsdag…
Läs mer

Digitalt seminarium: Hur kan vi stötta små företag i landsbygder att bli mer digitala?

  Under Landsbygdsveckan hålls ett digitalt seminarium som bl. a. syftar till att informera om satsningar för en ökad digital mognad för mikro- och småföretag i landsbygder. Seminariet vänder sig till dig som arbetar företags- och informationsfrämjande i privata företag eller på myndighet samt näringslivs- och landsbygdsutvecklare i kommuner, regioner och länsstyrelser. Datum: 5 maj…
Läs mer

Webbinarium: Intro till social hållbarhet för företag – för bättre tillväxt & innovationskraft

  Innovatum Science park och SCR Västsverige bjuder in till ett webbinarium kring hållbarhetens tre dimensioner, kunskap om internationella ramverk och modeller. I eventet får du även exempel på konkreta case från företag som arbetat med dessa frågor. Målgruppen för eventet är små och medelstora företag samt du som arbetar med utveckling av dessa verksamheter.…
Läs mer

Goda nyheter för alla

  I mitten av april startade Landsbygdsnätverkets en kampanj för att uppmärksamma och sprida goda nyheter från vårt avlånga land. Kampanjen, som pågår året ut, har tilldelats taggen #goda_nyheter_för_alla. Vill du inspireras av andras goda nyheter eller har du själv kanske en god nyhet som du vill dela? På Landsbygdsnätverkets hemsida kan du läsa mer…
Läs mer

Hållbarhetsredovisning för små och medelstora företag

  RISE genom Omställningslyftet bjuder in till två kostnadsfria webbinarier där de går igenom grunderna i den nya EU-lagen för Hållbarhetsredovisning.   Med start 2024 börjar nya EU-lagen “Corporate Sustainability Reporting Directive”, CSDR, att gälla. Den nuvarande hållbarhetsredovisningslagen byts ut, kraven på hållbarhetsredovisning förändras i grunden och blir betydligt mer omfattande.  RISE bjuder nu, genom Omställningslyftet,…
Läs mer

Tyck till om Livsmedelsstrategin 2.0

  För mer än fem år sedan lanserades den stora livsmedelsstrategin för Sverige. Under dessa år har livsmedelskedjan stått inför mängder av större utmaningar som visat på sårbarheten i den svenska livsmedelsförsörjningen. Torka, pandemi, stopp i den globala logistikkedjan och krig i Europa är bara några exempel. Att det är dags för en livsmedelsstrategi 2.0 råder…
Läs mer