På gång i Livsmedelssverige

Pressmeddelande – Axfood presenterar 114 förslag för ett mer hållbart mat-Sverige

I rapporten Mat 2030, Axfoods förslag till en hållbar livsmedelsstrategi för Sverige, riktas över hundra förslag till näringsliv, politiker och myndigheter för att öka trycket i den gröna omställningen. Att sänka eller slopa momsen på hållbarhetsmärkt mat, införa omställningsstöd för att få ut boskap på bete och att sänka arbetsgivaravgifter för att öka lantbrukets lönsamhet…
Läs mer

NIFA – Mat med storys

På hemsidan matmedstorys.se hyllar Nifa den värmländska matpassionen. På sidan delar värmländska entreprenörer, matfantaster och lokala producenter med sig av recept och berättelser. Bakgrunden till webbplatsen kommer från Värmlands invånare som är bra på mat. Både när det gäller att producera råvaror och när det kommer till att skapa utsökta måltider. I Värmland finns även…
Läs mer

Pressmeddelande: Lotta Törner ny vd för Innovation Skåne

  En enig styrelse har utsett Lotta Törner till ny vd för Innovation Skåne. Lotta Törner kommer närmast från Livsmedelsakademin där hon har varit vd. Hon har omfattande erfarenhet av innovation inom såväl privat som offentlig sektor och har varit drivande i utvecklingsarbetet av den skånska livsmedelssektorn. Louise Eklund (L), ordförande för Innovation Skåne, har…
Läs mer

Nordic Seafood Summit 19-20 januari 2023

Nordic Seafood Summit är ett initiativ som syftar till att samla den svenska och den nordiska fiskbranschens alla aktörer, från vatten till tallriken. Initiativtagarna bakom Nordic Seafood Summit ser de två dagarna som en möjlighet att bjuda in till dialog och inspiration kring hur man gemensamt kan möta de hållbarhetsutmaningar som finns och samtidigt skapa…
Läs mer

Ny VD vid Gotland Grönt Centrum

Kristina Rådkvist är ny VD vid Gotland Grönt Centrum. Kristina skriver på Grönt Centrums hemsida att hon är agronom i botten. Kristina kommer närmast från samverkansorganisationen PTH och har tidigare även arbetat inom LRF. På hemsidan för Gotland Grönt Centrum kan du läsa mer: Kristina Rådkvist ny VD – Gotland Grönt Centrum (grontcentrum.se)

ÄT! Stockholm 2022 och Matlusts årskonferens

Finalen för Ät! Stockholm och Matlusts utvecklingsnod årliga inspirations- och nätverkskonfereras äger rum den 22 november i Södertälje Science Park. I tävlingen Ät! Stockholm kommer 11 tävlande lag att bedömas av tre jurygrupper inom områdena smak, hållbarhet och marknadspotential. Dessutom får du som besökare smaka på alla bidrag och vara med och rösta fram Publikens Pris.  Datum: 22…
Läs mer

MatLust – Nystart för hållbarhetsredovisningsprogram i januari

I januari startar MatLust Utvecklingsnod ett kostnadsfritt hållbarhetsprogram som är utformat för små och medelstora företag inom livsmedels-, besöks- och upplevelsenäringen som har drabbats av covid-pandemin. Programmets fjärde omgång 2023 har sin första digitala träff den 24 januari kl. 09:00-11:30. Övriga kurstillfällen är 7/2, 21/2 och 7/3 alla samma tid: kl. 9.00-11.30. Upplägg Företag i…
Läs mer

Östersjöprogrammet (Interreg South Baltic)

På Region Kalmars hemsida kan du läsa om det gränsöverskridande EU-programmet Interreg South Baltic. Lokala och regionala aktörer är målgruppen för programmet där regionerna Blekinge, Skåne, Kalmar län och Kronoberg från Sverige samt ytterligare 21 regioner med närhet till södra östersjön i Polen, Litauen, Tyskland och Danmark ingår. Programmet har fyra prioriteringar: INNOVATIVA South Baltic…
Läs mer

Agfo Talk om Framtidens Matsystem: Nya affärsmodeller

För att bli mer hållbart behöver matsystemet – så väl primärproduktion som livsmedelsbutiken – genomgå förändringar. Under AGFO Talk den 1 december kommer du tillsammans med forskare och kunniga inom branschen att kunna diskutera dessa frågor. Tid: 1 december kl 08:00-10:00 Plats: Franzéngatan 1b, Stockholm Här kan du läsa mer och anmäla dig. AGFO-medlemmar kan…
Läs mer

RiSE och Livsmedel i fokus – Bli en produktutvecklare i världsklass!

I januari startar utbildningen som lär företag att bli produktutvecklare i världsklass. Här kommer de lära sig om innovationsprocesser och förståelse för olika delmoment och behov kring produktutveckling. Utbildningen, som är ett samarbete mellan RISE och Livsmedel i fokus, innehåller både föreläsningar och gruppövningar samt ger möjlighet till nya kontakter, utbyte av erfarenheter och nya…
Läs mer