På gång i Livsmedelssverige

Utbildning om hållbarhetsredovisning

Matlust och Pure Act håller i ett kostnadsfritt, digitalt hållbarhetsprogram för företag som är redo att påbörja eller vill utveckla sitt hållbarhetsarbete. Programmet riktar sig till små och medelstora företag inom livsmedels-, besöks-, och upplevelsenäringen. Tid: 24 januari 2023, kl 09.00-11.30 Plats:  Digitalt På Matlusts hemsida hittar du mer information: Hållbarhetsredovisning – en konkurrensfördel för…
Läs mer

Kalmar Science Park i nytt samarbete som stärker tillväxt och innovation i regionens små och medelstora företag

  Fem Science Parks i sydöstra Sverige inleder nu ett samarbete för att stärka tillväxt och innovation i regionens små och medelstora företag. Det är Krinova i Kristianstad, NetPort Science Park i Karlshamn, Blue Science Park i Karlskrona, Kalmar Science Park och Växjö Linnæus Science Park. Genom samarbetet kan parkerna med sina kompletterande profilområden ge…
Läs mer

En ökad livsmedelsexport i en förändrad omvärld

Livsmedelsföretagen och Näringsdepartementet bjuder in till Exportdagen för att diskutera utmaningar och möjligheter för livsmedelsexport i en förändrad omvärld. Tid: 25 oktober kl 10.00-15.30 Plats: Aulan, Näringsdepartementet, Herkulesgatan 17 i Stockholm Efter programmet bjuder Livsmedelsföretagen in till mingel på restaurang TAK. På Livsmedelsföretagens hemsida hittar du mer information om dagen samt hur du kan anmäla…
Läs mer

KTH Transformationsdagen 2022 den 11 oktober i Stockholm

Forskare, livsmedelssektorn och beslutsfattare kommer vara på plats den 11 oktober för att prata om den omställning som livsmedelsindustrins företag står inför idag. Idag kommer minst en fjärdedel av alla växthusutsläpp från livsmedelssektorn. Det finns stort behov av att ställa om sättet vi producerar, förädlar och konsumerar maten vi äter. Under dagen delar KTH med…
Läs mer

Svenskar litar på maten och har högt förtroende för myndigheter och forskare

  Svenskar har högst förtroende bland medborgare i alla EU-länder för den information om risker med mat som de får från sina nationella myndigheter. Och förtroendet ökar. Det visar Eurobarometern, en omfattande återkommande undersökning om EU-medborgares inställning till risker med mat som Livsmedelsverket presenterar på sin hemsida. Det är Efsa, den europeiska livsmedelssäkerhetsmyndigheten som nu…
Läs mer

Nytt samarbete stärker tillväxt och innovation i regionens små och medelstora företag

Fem Science Parks i sydöstra Sverige inleder nu ett samarbete för att stärka tillväxt och innovation i regionens små och medelstora företag. Det är Krinova i Kristianstad, NetPort Science Park i Karlshamn, Blue Science Park i Karlskrona, Kalmar Science Park och Växjö Linnæus Science Park.  Genom samarbetet kan parkerna med sina kompletterande profilområden ge ett…
Läs mer

Livsmedelsacceleratorn och Lokalproducerat i Väst bjuder in till en inspirationsdag den 12 oktober

Inspirationsdagen vänder sig till små och medelstora livsmedelsföretag i Västra Götaland som medvetet vill satsa på jämlikhet, mångfald och utvecklas till en mer inkluderad och attraktiv verksamhet. Garveriet i Floda inleder dagen och berättar om sitt arbete med omställning, hållbarhet och lokal matproduktion. Därefter kommer en rad intressanta föredrag från talare från RISE, Husmuttern, Lokalproducerat…
Läs mer

Smidigare distribution av lokalproducerad mat

Jordbruksaktuellt skriver i en artikel att Mylla.se och Gordon Delivery i ett samarbete försöker hitta nya vägar för att på ett enklare sätt förbättra logistik och distribution för småskaliga livsmedelsproducenter. Här kan du läsa hela artikeln: Enklare distribution av lokalproducerad mat – Jordbruksaktuellt (ja.se)

Kunskaper för landsbygder

För att stödja fortbildning och kompetensutveckling för landsbygds- och  näringslivsutvecklare anordnar SLU webbinarserien ”Kunskaper för landsbygder”. Webbinarieserien riktar sig till alla som arbetar med landsbygdsfrågor inom offentlig sektor. Serien av webbinarier är en del inom Uppdrag landsbygd. Mer information hittar du på SLU:s hemsida Webbinarer | Externwebben (slu.se)

AGFO Talk: Framtidens matsystem: Nya affärsmodeller

AGFO Talk: Framtidens matsystem: Nya affärsmodeller äger rum torsdag 1 december 2022 kl 08:00 10:00 mer information hittar du på AGFO Talks hemsida: Kalendern — Agfo – Affärsnätverket för det svenska matsystemet.