På gång i Livsmedelssverige

Nytt samarbete stärker tillväxt och innovation i regionens små och medelstora företag

Fem Science Parks i sydöstra Sverige inleder nu ett samarbete för att stärka tillväxt och innovation i regionens små och medelstora företag. Det är Krinova i Kristianstad, NetPort Science Park i Karlshamn, Blue Science Park i Karlskrona, Kalmar Science Park och Växjö Linnæus Science Park.  Genom samarbetet kan parkerna med sina kompletterande profilområden ge ett…
Läs mer

Livsmedelsacceleratorn och Lokalproducerat i Väst bjuder in till en inspirationsdag den 12 oktober

Inspirationsdagen vänder sig till små och medelstora livsmedelsföretag i Västra Götaland som medvetet vill satsa på jämlikhet, mångfald och utvecklas till en mer inkluderad och attraktiv verksamhet. Garveriet i Floda inleder dagen och berättar om sitt arbete med omställning, hållbarhet och lokal matproduktion. Därefter kommer en rad intressanta föredrag från talare från RISE, Husmuttern, Lokalproducerat…
Läs mer

Smidigare distribution av lokalproducerad mat

Jordbruksaktuellt skriver i en artikel att Mylla.se och Gordon Delivery i ett samarbete försöker hitta nya vägar för att på ett enklare sätt förbättra logistik och distribution för småskaliga livsmedelsproducenter. Här kan du läsa hela artikeln: Enklare distribution av lokalproducerad mat – Jordbruksaktuellt (ja.se)

Kunskaper för landsbygder

För att stödja fortbildning och kompetensutveckling för landsbygds- och  näringslivsutvecklare anordnar SLU webbinarserien ”Kunskaper för landsbygder”. Webbinarieserien riktar sig till alla som arbetar med landsbygdsfrågor inom offentlig sektor. Serien av webbinarier är en del inom Uppdrag landsbygd. Mer information hittar du på SLU:s hemsida Webbinarer | Externwebben (slu.se)

AGFO Talk: Framtidens matsystem: Nya affärsmodeller

AGFO Talk: Framtidens matsystem: Nya affärsmodeller äger rum torsdag 1 december 2022 kl 08:00 10:00 mer information hittar du på AGFO Talks hemsida: Kalendern — Agfo – Affärsnätverket för det svenska matsystemet.

Utbildning Entreprenöriellt företagande

Entreprenöriellt företagande är ett tvåårigt program på distans hos Högskolan Dalarna. ”Utbildningen ger dig de kunskaper som du behöver för att starta och driva småföretag. Här får du djupare förståelse för de krav från kunder, medarbetare och samhälle som påverkar ett företag. Du kommer att få lära dig driva projekt och de teoretiska ramverken för…
Läs mer

Värmlands landskapsmåltid är utsedd

Duon Geert Barelds och Frans Schubert vann juryns hjärtan med en trerättersmeny som bland annat bestod av råbiff från Gräsmark, regnbågslax från Gustava och skrädmjölsmazarin. Värmlands tävling arrangerades av Länsstyrelsen Värmland i samarbete med Nifa och Visit Värmland i början av september. Landskapsmåltiden kommer presenteras på Måltidens dag den 20 oktober i Stockholm. Den kommer…
Läs mer

Konferens Mötesplats Biosfär 10-12 oktober

”Är du forskare, samhällsaktör, beslutsfattare eller forskningsfinansiär? Gillar du att samarbeta över sektors- och ämnesgränser för hitta innovativa lösningar för ett hållbart samhälle? I så fall är Mötesplats Biosfär konferensen för dig!” skriver Mötesplats Biosfär på sin webbplats.  Konferensen, som arrangeras av Biosfärprogrammet Sverige, Lunds universitet, Umeå universitet och SLU i Umeå, i samarbete med…
Läs mer

Slutseminarium med ReduSalt

ReduSalt är ett forskningsprojekt där metoder utvecklas för att hjälpa livsmedelsbranschen att sänka salthalten i livsmedel utan att produkternas kvalitet, säkerhet eller processbarhet försämras. Projektet startade 2015. Den en 26 oktober är det dags för slutredovisning.  En spännande dag utlovas med presentationer från såväl forskare som representanter för myndigheter och företag och ett interaktivt aktivitetstorg…
Läs mer

Enklare distribution av småskaligt producerad mat

Jordbruksaktuellt har skrivit en artikel om att Mylla.se och Gordon Delivery samarbetar för att hitta nya vägar för att förbättra småskaliga livsmedelsproducenters distribution och logistik. Läs mer här.