På gång i Livsmedelssverige

Nationell Livsmedelskonferens

Som en del av sitt samordningsuppdrag inom livsmedelsstrategin bjuder Tillväxtverket in till en digital nationell livsmedelskonferens med fokus på nyckelfrågor kring lönsamhet och resiliens inom livsmedelskedjan. Tid: 23 oktober kl 09.00-12.00 Plats: Digitalt via Teams Sista anmälningsdag: 22 oktober Läs mer och anmäl dig här: Nationell Livsmedelskonferens – Tillväxtverket (tillvaxtverket.se)

Branschdag: Mer mat från Dalarna!

  Den 29 oktober bjuder Dalarna Science Park med flera in till en Branschdag för livsmedelkedjan på Stiernhööks gymnasium i Rättvik. Dagen kommer att vara en mötesplats för allt från producenter till storkökspersonal har som syfte att synliggöra och lyfta Dalarnas livsmedelsbransch. Datum: 18 oktober Plats: Stiernhööks gymnasium, Rättvik Sista anmälningsdag: 14 oktober Kostnad: 400…
Läs mer

Webbinarium: Förverkligande av symbioser – checklista för små/medelstora företag

  I webbinariet ”Förverkligande av symbioser” som arrangerades av Centrum för Industriell och Urban Symbios på forskningsinstitutet RISE i början av september bjöds deltagarna på konkreta verktyg för att förverkliga symbioser för kommuner och små/medelstora företag. Ett av dessa verktyg var en checklista som syftar till att vägleda företag genom processen att identifiera och implementera…
Läs mer

Kurs i vattenmikrobiologi

RISE och Göteborgs stad – kretslopp och vatten kommer i höst att hålla en kursen ”Vattenmikrobiologi – teori och praktik”. Kursen, som ger grundläggande teoretiska och praktiska kunskaper om mikrobiologiska vattenanalyser, riktar sig till anställda på vattenlaboratorier inom t ex kommunen. Datum: 13-14 nov 2024 Plats: Göteborg Här hittar du mer information och kan anmäla…
Läs mer

FOODay 2024

Livsmedelsakademien samlar matsystemet och bjuder in till FOODay 2024 den 27 september. FOODay ett forum där olika aktörer inom matsystemet träffas för att nätverka och inspireras. Eventet är kostnadsfritt men det finns ett begränsat antal platser. Datum: 27 september, 13.00-16.30 Plats: Studio, Nordenskiöldsgatan 24, Malmö Anmäl dig här: Mat är förändringskraft – Livsmedelsakademin

Kurs i livsmedelsmikrobiologi

RISE håller 24-26 september kursen ”Livsmedelmikrobiologi – teori och praktik”. Kursen, som innehåller både praktiska och teoretiska moment, ger grundläggande teoretiska och praktiska kunskaper kring de vanligast förekommande mikroorganismerna i livsmedelssammanhang. Syftet med utbildningen är att deltagarna skall få ökad kunskap om livsmedelsmikrobiologi samt hur och varför man utför mikrobiologiska analyser. Kursen vänder sig i…
Läs mer

Ny forskning kring utbrändhet bland scaleup-bolag

Ny forskning visar att 6 av 10 anställda i scaleup-bolag bränner ut sig. Studien visar även att medarbetare med chefspositioner eller som tidigare har arbetat i nystartade företag inte är lika utsatta.  Studien om utbrändhet i scaleup-bolag är en del av Mohamed Genedys avhandling Beyond the bright side: Investigating dark aspects of independent entrepreneurship, family…
Läs mer

Märkningshandboken – nu tillgänglig för alla

Livsmedelsföretagens uppdaterade Märkningshandbok är nu tillgänglig på deras hemsida för alla intresserade. Under 2023 uppdaterade Livsmedelsföretagen sin Märkningshandbok. Märkningshandboken skapades för att göra det lättare för Livsmedelsföretagens medlemsföretag att tillämpa märkningsregler som EU beslutar om. Nu har har Livsmedelsföretagen gjort handboken tillgänglig för alla på sin hemsida. På Livsmedelsföretagen.se kan du läsa mer: Uppdaterad version…
Läs mer

5 TIPS | Så knockar ni konkurrenterna med processledning

Forskare vid Linköpings universitet har tagit fram tips på hur mindre företag kan frigöra resurser till innovation och utveckling genom att arbeta med processledning.  Priscilla Navarro, som nyligen disputerade vid Linköpings universitet, institutionen för ekonomisk och industriell utveckling, med avhandlingen The Strategic Role of Process Management in SMEs, menar att enskilda individers kunskaper kan överföras…
Läs mer

Knocka konkurrenterna med processledning

  I takt med att kraven på miljömässig hållbarhet blir allt större från kunder och övriga samhället, står många mindre företag inför stora utmaningar. För att överleva måste småföretagen kunna hantera kraven. Att jobba med processledning är en gynnsam väg framåt. Något som även kan ge strategiska fördelar, enligt forskare vid Linköpings universitet. – För…
Läs mer