På gång i Livsmedelssverige

Konferens: Spot on Food 2024

Den 1-3 oktober är det dags för konferensen Spot on Food i Kristianstad. Konferensen, som organiseras av Krinova, har tema Resilient Systems. Under konferensen äger även innovationstävlingen Food Hack rum, du kan lyssna på en mängd olika föredrag, åka på en food trip och möta lantbrukare och mat- och dryckesproducenter. Klicka på länken för mer…
Läs mer

Nytt projekt ska stärka livsmedelsindustrin i Kalmar län

  IUC Kalmar län har tilldelats medel från Region Kalmar län och Tillväxtverket för projektet GODARE – för tallriken, kroppen och klotet.  Projektet har som mål att öka hållbarhet genom innovation och utveckling av växtbaserade alternativa proteiner genom att skapa förutsättningar för innovationer som möter marknadsmässiga behov. Projektet pågår till sista december 2027. Här kan…
Läs mer

Webbinarium: Det viktigaste i bolaget kan man inte ta på – så jobbar du med immateriella tillgångar

Livsmedelsacceleratorn bjuder in till ett kostnadsfritt webbinarium om hur ditt företag kan arbeta med sina immateriella tillgångar samt hur du hindrar andra från att kopiera din idé. Webbinariet är öppet för alla med intresse för livsmedelssektorn men arrangemanget är anpassat för små och medelstora livsmedelsföretag i Västra Götaland. När: 24 september, kl 09.00-10.30 Var: Digitalt…
Läs mer

Gränsöverskridande projekt för att öka produktion och inköp av lokal mat

  Tillsammans med Inspira Science Center driver Nifa det gränsöverskridande projektet Gränsens Smaker – kompetens, kapacitet och köpkraft för hållbara måltider i Värmland och Østfold. Förväntade resultat är bl a att skapa nya samarbeten mellan producenter och offentliga upphandlare samt ökad kompetens hos konsumenter kring nyttan med närproducerade livsmedel. Projektet bygger på en tidigare förstudie och…
Läs mer

Mässa: Nordic Organic Food Fair

Nordens mötesplats för naturliga och ekologiska produkter, Nordic Organic Food Fair, äger rum den 9-10 oktober i Kista. På mässan kommer bl a MatLust Utvecklingsnod att delta med en monter. Tid: 9-10 oktober 2024, kl 09.30 Plats: Kistamässan Mässan är gratis för besökare. Här kan du läsa mer: Nordic Organic Expo Klicka här för att anmäla…
Läs mer

Nationell Livsmedelskonferens

Som en del av sitt samordningsuppdrag inom livsmedelsstrategin bjuder Tillväxtverket in till en digital nationell livsmedelskonferens med fokus på nyckelfrågor kring lönsamhet och resiliens inom livsmedelskedjan. Tid: 23 oktober kl 09.00-12.00 Plats: Digitalt via Teams Sista anmälningsdag: 22 oktober Läs mer och anmäl dig här: Nationell Livsmedelskonferens – Tillväxtverket (tillvaxtverket.se)

Branschdag: Mer mat från Dalarna!

  Den 29 oktober bjuder Dalarna Science Park med flera in till en Branschdag för livsmedelkedjan på Stiernhööks gymnasium i Rättvik. Dagen kommer att vara en mötesplats för allt från producenter till storkökspersonal har som syfte att synliggöra och lyfta Dalarnas livsmedelsbransch. Datum: 18 oktober Plats: Stiernhööks gymnasium, Rättvik Sista anmälningsdag: 14 oktober Kostnad: 400…
Läs mer

Webbinarium: Förverkligande av symbioser – checklista för små/medelstora företag

  I webbinariet ”Förverkligande av symbioser” som arrangerades av Centrum för Industriell och Urban Symbios på forskningsinstitutet RISE i början av september bjöds deltagarna på konkreta verktyg för att förverkliga symbioser för kommuner och små/medelstora företag. Ett av dessa verktyg var en checklista som syftar till att vägleda företag genom processen att identifiera och implementera…
Läs mer

Kurs i vattenmikrobiologi

RISE och Göteborgs stad – kretslopp och vatten kommer i höst att hålla en kursen ”Vattenmikrobiologi – teori och praktik”. Kursen, som ger grundläggande teoretiska och praktiska kunskaper om mikrobiologiska vattenanalyser, riktar sig till anställda på vattenlaboratorier inom t ex kommunen. Datum: 13-14 nov 2024 Plats: Göteborg Här hittar du mer information och kan anmäla…
Läs mer

FOODay 2024

Livsmedelsakademien samlar matsystemet och bjuder in till FOODay 2024 den 27 september. FOODay ett forum där olika aktörer inom matsystemet träffas för att nätverka och inspireras. Eventet är kostnadsfritt men det finns ett begränsat antal platser. Datum: 27 september, 13.00-16.30 Plats: Studio, Nordenskiöldsgatan 24, Malmö Anmäl dig här: Mat är förändringskraft – Livsmedelsakademin