På gång i Livsmedelssverige

Nifa vann Årets Kooperativ Värmland

  Den 17 november gick årets näringslivsevenemang 100 grader Karlstad av stapeln. Nu har vi glädjen att meddela att vår samverkanspartner Nifa fick ta emot priset i den helt nya kategorin ”Årets kooperativ”.   Motiveringen löd: “Årets kooperativ förenar affärsnytta med medlemsnyttan i en kontext av det lokala. En kombination som bidrar till måluppfyllelse av agenda 2030.…
Läs mer

Process- och produktutveckling för livsmedelsföretag

  Vill du få inspiration och kunskap om hur du utvecklar och förbättrar livsmedelsprodukter och dina tillverkningsprocesser? Passa på att vara med på ett lärorikt event där Livsmedelsacceleratorn bland annat utforskar test- och labbverksamheten på RISE och hur den kan stödja innovation och tillväxt inom livsmedelssektorn.   När? Onsdag 31 januari 2024 Tid? Kl. 09.30 -15.30. Var? RISE Jordbruk…
Läs mer

Dalarna Talks

  Dalarna Talks är ett initiativ av Dalarna Science Park där du under 30 effektiva minuter möter intressanta gäster som pratar om det som är och det som kommer. Det går att delta online eller på plats. Den 14 december kommer bland andra Per Schlingmann som varit återkommande gäst och framtidsspanare under 2023 att delta. Denna…
Läs mer

Trendspaning – Framtidens matsystem

  I början av december presenterade forskningsinstitutet RISE en ny trendrapport, med fokus på framtidens matsystem. I rapporten har forskare och experter från RISE genomfört en omvärldsspaning för att ta reda på vad som väntar matsystemet runt hörnet på kort och lång sikt. I det timslånga trendseminariet, som du kan se i efterhand, presenteras trenderna och…
Läs mer

Livsmedelsföretagen lanserar Cajsa Warg-priset

  Trots svenskarnas stora intresse för mat och matlagning och alla kokböcker som ges ut varje år finns det inget folkligt pris för högkvalitativa kokböcker och deras författare. Det vill Livsmedelsföretagen ändra på! Därför instiftar de nu Cajsa Warg-priset – ett slags motsvarighet till övriga bokbranschens Augustpris. Vinnaren, som utses i november 2024, kommer att…
Läs mer

Tips! För dig som ska kommunicera ekologiskt

  Ska du marknadsföra eller kommunicera om ekologiska livsmedel i kommersiella sammanhang? Spana in kommunikationsguiden som Organic Sweden och Ekologiska Lantbrukarna med stöd från KRAV tagit fram! Här är det fritt fram att plocka upp budskap och formuleringar till annonser, förpackningar, webbplatsen och liknande. Organic Sweden är en plattform för alla aktörer på ekomarknaden som…
Läs mer

Åtta plattformar för innovation

  Nu finansierar Vinnova åtta innovationsplattformar för att skapa innovation på systemnivå, för ett hållbart och konkurrenskraftigt matsystem. Plattformarna ska exempelvis stärka den svenska värdekedjan för alternativa proteiner och utveckla de platser där konsumenter möter mat. Satsningen sker i samarbete med Tillväxtverket som nu kraftsamlar ihop med Vinnova. Arbetet utgår från åtta djärva och inspirerande…
Läs mer

Sweden Innovation Days 2024

  Nu arrangerar Vinnova tillsammans med Energimyndigheten och Formas för fjärde gången den digitala konferensen Sweden Innovation Days. Detta är ett kostnadsfritt digitalt event med syfte att visa upp Sverige som innovationsland för den gröna omställningen. Här kommer det finnas något för alla, så missa inte att anmäla dig!  När? Onsdag 20 mars 2024 kl. 13:00 - torsdag…
Läs mer

Upptäck smakasverige.se

  Har du surfat runt på sajten smakasverige.se? Smaka Sverige är Jordbruksverkets satsning på kunskap om svensk mat och dryck. På sajten hittar du allt från produktbeskrivningar, historik och nyheter till fördjupningar och en karta med landskap och deras utmärkande rätter. Sajten samlar information om mat och dryck ur ett bredare perspektiv – från dåtid…
Läs mer

Företagsnätverk kring mat och miljö

  Miljön och hela klimatet på vår jord påverkas av maten på vårt bord. Men vilken är den senaste kunskapen om livsmedlens klimatpåverkan och andra viktiga miljöfrågor kopplat till livsmedelsproduktion såsom mark-, pesticid- och vattenanvändning och svinn? Hur blir livsmedelsproduktionen och verksamheten mer resurs- och klimateffektiv? Nya och tidigare medlemmar välkomnas till en ny spännande…
Läs mer