På gång i Livsmedelssverige

Utbildning Entreprenöriellt företagande

Entreprenöriellt företagande är ett tvåårigt program på distans hos Högskolan Dalarna. ”Utbildningen ger dig de kunskaper som du behöver för att starta och driva småföretag. Här får du djupare förståelse för de krav från kunder, medarbetare och samhälle som påverkar ett företag. Du kommer att få lära dig driva projekt och de teoretiska ramverken för…
Läs mer

Värmlands landskapsmåltid är utsedd

Duon Geert Barelds och Frans Schubert vann juryns hjärtan med en trerättersmeny som bland annat bestod av råbiff från Gräsmark, regnbågslax från Gustava och skrädmjölsmazarin. Värmlands tävling arrangerades av Länsstyrelsen Värmland i samarbete med Nifa och Visit Värmland i början av september. Landskapsmåltiden kommer presenteras på Måltidens dag den 20 oktober i Stockholm. Den kommer…
Läs mer

Konferens Mötesplats Biosfär 10-12 oktober

”Är du forskare, samhällsaktör, beslutsfattare eller forskningsfinansiär? Gillar du att samarbeta över sektors- och ämnesgränser för hitta innovativa lösningar för ett hållbart samhälle? I så fall är Mötesplats Biosfär konferensen för dig!” skriver Mötesplats Biosfär på sin webbplats.  Konferensen, som arrangeras av Biosfärprogrammet Sverige, Lunds universitet, Umeå universitet och SLU i Umeå, i samarbete med…
Läs mer

Slutseminarium med ReduSalt

ReduSalt är ett forskningsprojekt där metoder utvecklas för att hjälpa livsmedelsbranschen att sänka salthalten i livsmedel utan att produkternas kvalitet, säkerhet eller processbarhet försämras. Projektet startade 2015. Den en 26 oktober är det dags för slutredovisning.  En spännande dag utlovas med presentationer från såväl forskare som representanter för myndigheter och företag och ett interaktivt aktivitetstorg…
Läs mer

Enklare distribution av småskaligt producerad mat

Jordbruksaktuellt har skrivit en artikel om att Mylla.se och Gordon Delivery samarbetar för att hitta nya vägar för att förbättra småskaliga livsmedelsproducenters distribution och logistik. Läs mer här.

Nominera initiativ till Food Planet Prize

Världens största miljöpris, Food Planet Prize, välkomnar nomineringar av idéer eller projekt som kan bidra till att rädda matplaneten. Två pristagare kommer att belönas med 2 miljoner US dollar vardera. På Food Planets Prize hemsida hittar du mer information och möjlighet till att nominera: https://foodplanetprize.org/sv/priset/nominera/

En insektsfull konferens

Dalarna Science Park hälsar varmt välkommen till en insektsfull konferens 30-31 augusti.  Konferensen håller på lunch-lunch och riktar sig till aktörer som idag är en del av insektsindustrin eller som är potentiella aktörer (insektsföretag, forskare, leverantörer, kunder, myndigheter etc), men även för dig som är nyfiken och vill veta mer om vad som händer i…
Läs mer

Nominera till Food Planet Prize

Curt Bergfors Food Planet Prize delar årligen ut världens största miljöpris. Det belönar innovativa lösningar som kan bidra till skiftet till ett mer hållbart globalt matsystem inom en tioårsperiod. Varje år delar Priset ut 2 miljoner USD vardera till två sådana lösningar. Vårt nuvarande matsystem utgör ett allvarligt hot mot mänsklig och planetär hälsa. Vårt…
Läs mer

Lärlingsutbildning – Lokal livsmedelsproduktion och traditionellt mathantverk

Nu finns möjlighet att lära sig mer om gediget mathantverk och producera livsmedel, genom att verka som lärling tillsammans med Högbo bruks hantverksexperter.  I utbildningen ingår att lära sig att ysta ost, producera charkuterier, baka, grön livsmedelsproduktion. Förutom breda kunskaper inom livsmedelshantverket ingår också att entreprenörskap dvs att lära sig om att driva eget företag…
Läs mer

Hej Marie, välkommen till SAMLA Sverige-nätverket!

  Berätta för oss, vem är du och vad har du för roll på Torsta? Jag är utbildad agronom med djurinriktning och fördjupning inom landsbygdsutveckling, ekonomi och marknadsföring. Tidigare har jag arbetat i många år på LRF med företagsutveckling, folkbildning och påverkansarbete inom de gröna näringarna, i huvudsak jordbruk och livsmedel. Är från en mjölk-…
Läs mer