På gång i Livsmedelssverige

Alternativa korta matkanaler – ÄGG OCH MEJERI

HANDELSVÄGAR SOM STÄRKER OCH ÖKAR LOKAL HANDEL Intresset för lokal mat och regionalt producerade råvaror har ökat under de senaste åren. Allt oftare uppmärksammas behovet av robusta matsystem som klarar kriser som till exempel en pandemi innebär. Även om effekten av pandemin varit gynnsam, den lokala maten är fortsatt en stark trend, har det inte…
Läs mer

Alternativa korta matkanaler – GRÖNA PROTEINER

HANDELSVÄGAR SOM STÄRKER OCH ÖKAR LOKAL HANDEL Intresset för lokal mat och regionalt producerade råvaror har ökat under de senaste åren. Allt oftare uppmärksammas behovet av robusta matsystem som klarar kriser som till exempel en pandemi innebär. Även om effekten av pandemin varit gynnsam, den lokala maten är fortsatt en stark trend, har det inte…
Läs mer

Webbinarium & workshop: Integrerad fisk- och växtodling

Intresset för att kombinera fisk- och växtodling växer, både för akvaponiska system och för användandet av slam från fiskodlingar som gödsel till växtodling på friland eller i växthus. Under detta event, som är uppdelat i ett webbinarium och en workshop, kommer vi att presentera aktuell forskning och diskutera vilka kunskapsluckor som behöver fyllas för att…
Läs mer

Region Kalmar län; Rådslag livsmedel 17 november

Välkommen till årets rådslag om hur länets livsmedelsbransch kan växa, långsiktigt och hållbart! Vad har hänt och vad behöver göras framåt?  Rådslaget är öppet för alla intresserade, såsom företag, myndigheter, organisationer och privatpersoner med intresse för Kalmar läns livsmedelsbransch. Rådslaget äger rum tisdagen den 17 november 2020 kl. 10.45 – 15.00, med paus för lunch 12.00…
Läs mer

Hur snabbt kan livsmedelsproduktionen ställas om för att möta nya konsumtionstrender?

För att nå livsmedelsstrategins mål behöver de livsmedel som produceras matcha det som efterfrågas av konsumenterna. Men vad är det som styr konsumenternas efterfrågan och hur får vi till matchningen med svenska livsmedel? En ökad inhemsk produktion av proteingrödor, med fokus på baljväxter, och hur det kan bidra till ett mer hållbart livsmedelssystem är högaktuella…
Läs mer

AGFO – Affärsnätverket för det svenska matsystemet

AGFO startades med ambitionen att journalistiskt bevaka innovationerna och utmaningarna som påverkar matsystemet. De globala klimatförändringarna förändrar förutsättningarna för hur vi kan producera, distribuera och konsumera mat. Den snabba teknikutvecklingen och digitaliseringen driver på förändringarna och öppnar också upp för helt nya mataktörer som rör om i grytan, och pushar oss framåt. AGFOs affärsnätverk: Samlar…
Läs mer

Södertälje som regional utvecklingsnod – vilken resa!

Idag är Södertälje en given referenspunkt när man pratar om såväl hållbarhet i offentliga måltider som recept för framtidens hållbara livsmedelssystem. Men hur kom man dit? Välkommen på lunchseminarium den 20 oktober! Seminariet äger rum via Zoom. Mer information och länk till anmälan hittar du här: Södertälje som regional utvecklingsnod – vilken resa! – MatLust

Digitalt seminarium 20 oktober: Minska matsvinn och öka cirkuläritet!

Livsmedelsacceleratorn vill visa på möjligheter inför framtiden. I årets fjärde seminarium, som äger rum den 20 oktober, belyses möjligheter att möta trenderna ”minskat matsvinn” och ”ökad cirkuläritet” samt hur man kan ta sig an sidoströmmar. Seminariet riktar sig främst till små och medelstora livsmedelsföretag i VGR, men alla intresserade är välkomna att delta. Seminariet är…
Läs mer

Nu lanseras Sweden Tech Ecosystem – en databas som synliggör den växande tech-sektorn

I ett samarbete mellan Business Sweden, Svenska Institutet, Tillväxtverket och Vinnova har Sweden Tech Ecosystem utvecklats, en plattform som tillgängliggör information om startups och scaleups. Databasen är öppen för alla och helt kostnadsfri att använda. Målet är att skapa en samlad bild av det svenska ekosystemet. Dashboard | Sweden tech ecosystem (startupsweden.com)

Ökad hållbar blå livsmedelsproduktion i hela Sverige

Landsbygdsnätverket och Dalarna Science Park bjuder in till webbinarium den 19 oktober om svenskt vattenbruk: Ökad hållbar blå livsmedelsproduktion i hela Sverige För mer information och anmälan klicka på länken: Ökad hållbar blå livsmedelsproduktion i hela Sverige – Landsbygdsnätverket (landsbygdsnatverket.se)