På gång i Livsmedelssverige

DLF Innovationsrapport 2019

Framgångsrika produktinnovationer är nyckeln till långsiktig och uthållig tillväxt och lönsamhet. DLFs nya Innovationsrapport inspirerar, förmedlar relevant kunskap och ger exempel på användbara processer som kan hjälpa DLFs medlemmar bli mer framgångsrika i sitt arbete med produktinnovationer. Rapporten fungerar även som en ”verktygslåda”. Vi har även skapat ett test som ni kan använda som bas…
Läs mer

The Annual Forum on How to Enable Business to Meet Global Development Needs

3 inspirational speakers, 10+ business pitches, 150 participants … come find your perfect match for partnership or investment at # IBF2019! Inclusive business describes commercially viable business models in which the base of the pyramid (BoP) – the 4.5 billion people living on less than $8 per day – are included as producers, consumers and…
Läs mer

Innovationsprojekt i små och medelstora företag – Vinnovautlysning höst 2019

Vi erbjuder finansiering för små och medelstora företag som vill starta och bedriva innovationsprojekt i utvecklingsskeden där annan finansiering är svår att få. Ansökan är öppen till den 3 december kl 14.00. Projekten ska leda till produkter, tjänster eller processer som: är nya eller väsentligt bättre än vad som redan på marknaden har stor kommersiell…
Läs mer

Mintel trendrapport – smak & ingredienser i USA 2019

Mintel’s 2019 US Flavor and Ingredient Trends spotlight the flavors and ingredients that are influencing the foodservice and packaged food and drink categories today. In a nutshell, Mintel links the relationship of consumer behavior to foods that you see on restaurant menus and store shelves and explains the significant momentum that has led to this…
Läs mer

Mintel Trendrapport förpackningar 2019

Welcome to Mintel’s 2019 Global Packaging Trends where we define the challenges and opportunities that will impact manufacturers, companies, brands, and retailers in packaging markets around the world, over the coming months and years. The four trends encompass broader themes of virtual connection, engineering innovation, e-commerce and sustainability, providing a full view of the global…
Läs mer

Food & Friends – Trendspotting 2020

Många av förändringarna som gjorts inom mat och dryck är bra: Att minska miljöpåverkan. Att förbättra förpackningar. Att ta vara på waste. Att utveckla dess fysiska och mentala påverkan. Men det räcker inte. Förväntningarna fortsätter att skruvas upp, nu även med fokus på sociala frågor: Hur kan det vi äter göra skillnad i andra människors…
Läs mer

Tips! Jordbruksverket bjuder in till kunskapsseminarium om livsmedelskedjans konkurrenskraft

Här hittar du anmälan och program: http://www.jordbruksverket.se/anmalantillkunskapsseminarium.4.5fab7dce16adce983e07e09c.html

Tips! Stockholms Landsbygdskonferens – med mat-innovationer på scen

Region Stockholm vill passa på att bjuda in till sin landsbygdskonferens den 4 oktober kl 9-15. Konferensen arrangeras tillsammans med MatLust och det blir mycket exempel på innovationer från livsmedelsbranschen på scen. Här hittar du mer information och länk till anmälan: https://www.sll.se/verksamhet/Regional-utveckling/Kalender-Regional-utveckling/2019/10/region-stockholms-landsbygdskonferens/

TIPS! Program för forskare att driva kommersialisering av idéer inom matområdet

En ny möjlighet för forskare och ingenjörer att driva kommersialisering av sina idéer inom matområdet är Entrepreneurial Scientist & Engineer Fellowship Program The Purple Orange Ventures Entrepreneurial Scientist & Engineer Fellowship program provides grant money and mentorship for scientists and engineers to explore startup ideas leveraging science and deep tech to create or support the…
Läs mer