Sweden Innovation Days 17-20 januari 2022
Ett kostnadsfritt, digitalt evenemang under dagarna 4 med fokus på vilka förflyttningar som behöver genomföra för att nå de globala målen.
Ett kostnadsfritt, digitalt evenemang under dagarna 4 med fokus på vilka förflyttningar som behöver genomföra för att nå de globala målen.
Högre medeltemperatur, ökad nederbörd eller torka, samt mildare vintrar kan göra att det blir mer bakterier, virus, parasiter och mögelgifter i mat och dricksvatten. Det visar en ny rapport från Livsmedelsverket som också ger förslag på åtgärder för att möta de nya utmaningar som klimatförändringarna för med sig. Läs mer här
Hur ska livsmedelskedjan ta sig till topp tre i innovationsrankningar i Europa till år 2030? Det hoppas Sweden Food Arena kunna svara på efter förstudien som nu inleds. Medel till förstudien har beviljats av Tillväxtverket som ser fram emot att få ta del av resultaten. – Förstudien ska utreda tre fokusområden som vi ser som…
Läs mer
Projektet ”Utmaningsdriven digitalisering för en mer konkurrenskraftig livsmedelskedja” letar efter utmaningar, problem eller tidstjuvar i de gröna näringarna som kan lösas genom digitalisering. . I projektet samverkar Vreta Kluster med Agroväst i Västra Götaland och riktar resurserna mot de gröna näringarna i hela Mellansverige. Övriga aktörer i projektet är RISE, som bidrar med bred teknisk…
Läs mer
LRF är positiva till att posten som landsbygdsminister är tillbaka och att statsministern lyfte flera viktiga tillväxt och näringsfrågor i regeringsförklaringen: det ska bli lättare att bygga på landsbygden, äganderätten i skogen ska stärkas och landsbygdsprogrammet ska förstärkas. Detta skriver de i ett pressmeddelande som publicerats på sin hemsida. – Jag talar nog för alla…
Läs mer
Innovation och produktutveckling är centralt för Livsmedelsutveckling Sydost, liksom att utveckla möjligheterna med gröna proteiner. Under första halvan av 2021 har man därför låtit ta fram en manual för industriell tillverkning av mjöl på gul ärta berättar man om på sin hemsida. Att mala mjöl på ärta är krångligare än det låter. I flera…
Läs mer
Den gotländska testbädden Matverkstan är en välutrustad livsmedelslokal med olika typer av köksmaskiner och utrustning för storkök. Matverkstan finns till för livsmedelsföretag som behöver en välutrustad livsmedelslokal för sin produktion. Företagen kan hyra in sig i ett storkök i “miniformat” och prova nya produkter, recept, förpackningar och metoder. Det finns också möjlighet att producera mindre…
Läs mer
Ditt svinn kan bli någon annans vinnande resurs genom cirkulär bioekonomi. LRF Trädgårds nya satsning ”Goda affärer cirkulär bioekonomi” ska hjälpa svenska trädgårdsföretagare att hitta nya affärer kring sin redan goda resurseffektivitet. Utbildningsprogram och webbinarier drar igång i november 2021 står att läsa på LRFs hemsida. Nya djupintervjuer som har gjorts med ett antal…
Läs mer