På gång i Livsmedelssverige

Innovationsveckan 4-8 oktober

Under en vecka fokuserar hela Sverige på att dela och sprida smarta lösningar mellan olika delar av offentlig sektor. Upplägget är att du bidrar genom att arrangera ditt eget event, innovationsveckan bidrar med en plattform och publicerar gemensamma program. Från och med vecka 17 kan du registrera aktiviteter och bli en del av det gemensamma…
Läs mer

Nya regler för livsmedelskontrollen

Första april kommer ny livsmedelslagstiftning som bland annat gör det lättare att motverka livsmedelsfusk. En nyhet är att myndigheterna som kontrollerar exempelvis kosttillskott får köpa dem utan att ge sig till känna som myndighet. Från 1 april får kontrollmyndigheter möjlighet att göra inköp under så kallad dold identitet. Det gör att det blir betydligt lättare…
Läs mer

Nytt forskningscentrum ska stärka innovation och entreprenörskap

Innovation och entreprenörskap är viktiga delar av den samhällsekonomiska tillväxten. För att stärka forskningen inom området startar Göteborgs universitet därför en ny centrumbildning för så kallade kunskapsintensiva innovationsekosystem. Ekosystem för innovation kan utgöras av både fysiska mötesplatser för olika aktörer och av arbetsformer som underlättar innovation inom och mellan företag och organisationer. Innovationsekosystem utgår från…
Läs mer

Låt studenter identifiera utvecklingsbehov i verksamheten

När akademi och näringsliv samverkar uppstår kompetensutveckling för såväl företag som studenter. Nu erbjuder Högskolan Kristianstad just detta. Genom nya EU-projektet Framtidens Entreprenöriella Arbetskraft (FEA) hjälper studenter små och medelstora företag att identifiera utvecklingsbehov i deras verksamheter. Under två år framöver är detta en kostnadsfri möjlighet, via högskolans studentkonsultverksamhet Kristianstad Akademi, för att bidra med…
Läs mer

Grattis till Samla Sveriges Beatrice Ramnerö

Beatrice Ramnerö tar plats i LRFs förbundsstyrelse. Hon och sambon, och deras 2-årige son, är mitt uppe i ett generationsskifte där de ska ta över driften på den gård i Lillkorsträsk i Älvsbyn där de bor. De driver ett lantbruksföretag med mjölk- och köttproduktion, entreprenad- och besöksnäringsverksamhet. Sedan tre år har de en växande bärodling…
Läs mer

Riskkapitalet måste nå fler kvinnor

Endast 1 procent av riskkapitalet går till kvinnor som startar bolag inom tech, visar Di Digitals årliga kartläggning av riskkapitalets fördelning under 2019. Det innebär att bara 1 procent av totalt 27,2 miljarder kr gick till bolag* som grundats av kvinnor. Det är också samma fördelning av investeringarna som under de tre föregående åren då undersökningen…
Läs mer

PAN Sweden

PAN Sweden kommer att bidra med evidensbaserad kunskap om växtbaserade proteiner så att konsumentens val av mat ska kunna vara hälsosamt för dem själva och hållbara för planeten. PAN Sweden etablerades 2021 som ett interdisciplinärt tvärvetenskapligt forskningscenter i samarbete med ett flertal andra lärosäten, företag och offentlig verksamhet. Det koordineras av Örebro universitet och finansieras…
Läs mer

Big Meet 2021

Five days of bold ideas, stunning demos and insightful comments galore! You will meet key actors in the private sector, government and grassroots initiatives. We will talk about alternative proteins, dark kitchens, the nutritional data tsunami, what constitutes Good Food City, what NextGen consumers are thinking and why traditional investors are suddenly paying attention to…
Läs mer

Management programmet för de gröna näringarna

Driver du företag i det gröna näringslivet eller står du i begrepp att ta över ett företag? Har du anställda eller en ambition att investera i och utveckla ditt företag? Då borde du ta en titt på detta management programmet!  Globalisering, prispress, behovet av en hållbar tillväxt, digitalisering och teknikutveckling är skeenden som förändrar såväl…
Läs mer

Jordbruksverket om livsmedelsstrategin – Så går det för livsmedelskedjan

Jordbruksverket har den 1 juni sin årliga uppföljning och utvärdering av livsmedelsstrategin. Under lunchseminariet fokuseras det på resultaten i Jordbruksverkets årliga uppföljning och utvärdering av livsmedelsstrategin. Dem för också ett samtal mellan en lantbrukare och handlare om hur vi får konsumenter att välja och betala för svenska mervärden. Jordbruksverkets generaldirektör Christina Nordin inleder lunchseminariet. Livsmedelsstrategin…
Läs mer