På gång i Livsmedelssverige

Mintel Webinarium – hur påverkar Covid-19 den nordiska konsumenten?

  Från Mintel har vi fått en inbjudan till ett webinarium om hur Covid-19 påverkat den nordiska konsumentens beteende och hur företagen bemött den snabbt förändrade situationen. Väl mött hälsar Luke Savedoff! COVID-19’s impact on the Nordic consumer

ORKLA bjuder in till frukostmöte

  Next is Now – Good Morning Webinar 16 juni kl 8.30 – 9.00 Medan du dricker ditt morgonkaffe kör vi ett “mini” Next is Now-event online, live på länk från Orkla Foods Sveriges huvudkontor i Malmö. Vi kommer att diskutera olika ämnen varje gång, men fokus ligger som alltid på framtidens hållbara och hälsosamma…
Läs mer

Innovations- och forskningsagenda för livsmedelssektorn 2020 – Framtidens hållbara tillväxtnäring

  Nu är Sweden Food Arenas forsknings- och innovationsagenda lanserad! För att kunna bidra till att genomföra regeringens livsmedelsstrategi samt nå vår vision, våra mål och missioner behövs en gemensam innovations- och forskningssatsning i livsmedelssektorn utifrån näringens behov. Det behövs ny kunskap och kompetens som kommer företagen till nytta samt ett ökat samarbete mellan näringsliv,…
Läs mer

Ny rapport från Agfo: Hur ser matsystemet ut efter coronakrisen?

  Det kommer att finnas ett före och ett efter coronakrisen. Pandemin är global, de ekonomiska konsekvenserna enorma och påverkan på i princip alla gör den annorlunda mot tidigare kriser.  Vad kan krisen innebära för innovation, hållbarhet, investeringar och företag i framtidens matsystem, efter corona? I vårt pågående arbete med att analysera krisen har vi…
Läs mer

Nu är den här – ICAs Framtidsrapport 2020

  ICAs Framtidsrapport 2020 har titeln MATREVOLUTIONEN, och den ringar in de förändringsområden som kan ha störst positiv påverkan för ett hållbart matsystem – för en god morgondag! Det finns en stor klimatpotential i att skapa ett hållbart matsystem. Den här rapporten är en sammanställning av befintliga vetenskapliga rapporter och intervjuer med experter för att…
Läs mer

TIPS! Lär dig laga mat med framtidens råvaror – alger

  Livsmedelsacceleratorn och RISE bjuder in till Cookalong med Taste by Louise och Catxalot den 28 maj Välkommen på en praktisk, kreativ och inspirerande cookalong där vi tillsammans lagar en fiskgryta med krispiga grönsaker i kokosmjölk med smak av blåstång, ingefära och lime & som toppas med en algaioli och blåstångsknoppar- smarrigt! Under cookalongen lagar…
Läs mer

TIPS för spridning! Nu står kunden där, är du bäst när det gäller?

Vreta kluster välkomnar till digitalt inspirationsseminarium om försäljning: Sommaren står för dörren och allt tyder på att det blir hårt tryck på våra svenska semestermål. Men känner du att du kan göra det där lilla extra när kunden står utanför? Nu kör vi ett digitalt inspirationsseminarium där du får uppdatera dina säljkunskaper med många praktiska…
Läs mer

SUBMARINER Network letar efter startups aktiva inom Blå Tillväxt som vill ingå i deras accelerator program

Accelerator for Blue Growth is looking for blue startups, Join us and benefit from a transnational mentoring programme Awareness is rising that the quality of life and the future of societies are inseparable from the sustainable use of marine and coastal resources. Today’s challenges also open up great opportunities for Blue Growth startups, active in different…
Läs mer

Varför välja vegetariskt – här är ICAs spaning från SAMLAs vårmöte 2020

Tack till Livsmedelsacceleratorn som gjort ett sammandrag av ICAs dragning på SAMLAs möte den 22 april som delats med företagen i VGR! Minskat klimatavtryck, förbättrad hälsa och att värna om djuren – Tre starka drivkrafter till att konsumenterna väljer vegetariskt  

Macklean Insikter #12 – Klimat!

Trots att Sveriges livsmedelsproduktion är en av världens mest hållbara ger den upphov till omkring en femtedel av Sveriges totala utsläpp av växthusgaser. För att minska livsmedelsbranschens klimatpåverkan krävs samarbete och engagemang från aktörer i alla led i värdekedjan och ansvarstagande för utsläpp bortom den egna verksamheten. Klimatfrågan är en av vår tids viktigaste, och…
Läs mer